Fin dag med fina vänner.

Idag har jag och 4 väldigt fina vänner fått reda på att det är lätt att säga åt folk vad dom ska göra. En liten lapp är allt som krävs. Med en liten lapp kan man få folk att ogenerat "Titta upp". Eller att lite mer generat läsa lappen "Titta inte upp", för att sedan kika efter att ha gått några extra meter.

Snabbt insåg vi att folks nyfikenhet och vilja att göra lappen till lags fick de flesta att vrida huvudena upp mot den idag blå himlen. Allt detta såg vi genom ett fönster. In till ett fik där vi såg en kändis. Lite kult faktiskt. Eftersom att vi pratade om att vilja se en sån.

Nästa test vi ville göra på folket i vår vackra stad var att se om grupptrycket (och självklart delvis nyfikenheten) kunde få dessa att titta upp. Därför splittrades gruppen för att, en och en och två tillsammans, en efter en börja stirra på samma punkt i den våriga skyn. När alla sen stog där och stirrade upp som knäppisar så var det faktiskt 15 stycken andra som följde exempelt första gången. Några av dessa stannade till och med för att ta sig en närmre titt på det som inte fanns.

 

Det tredje försöket vi gjorde var att sätta oss på tunnelbanans röda linje för att fara till slutstationen. Fruängen. Där satte vi envist (efter att konduktörn en gång tagit bort en lapp?) upp två olika lappar. En som det stod "Blöt stol" på och en som det stod "Använd EJ tack". Denna tunnelbana följde vi sedan genom stockholms innerstad mitt i rusningstrafik. Med två tomma säten. Vldigt kul att se folks reaktioner på detta experiment.

 



Det blev lite drysande och mycket åkande av tunnelbana. Men vad gör det?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0